U subotu novi protest majki na mostu na Đurđevića Tari: Pozivaju žene sa sjevera da ih podrže
Sa ranijih protesta

Traže neustavno oduzeto pravo

U subotu novi protest majki na mostu na Đurđevića Tari: Pozivaju žene sa sjevera da ih podrže

Novi protest majki korisnica naknada sa troje i više djece održaće se 11. avgusta na mostu na Đurđevića Tari sa početkom u 13 časova , saopšteno je iz Koordinacionog odbora majki.

"Zašto na mostu? Zato što je uvijek most asocirao na jedinstvo, spajanje, ljepotu, čistotu, ma koliko god bio star. A ovaj most je među najljepšima na svijetu. A opet, ne bi ga bilo da nije bilo majki. Zato su korisnice naknada ovaj put riješile da zajedno sa majkama Žabljaka i Pljevalja pošalju jasnu poruku sa ovog velelepnog zdanja: Bog je stvorio ženu da bi rodila ljude koji će ovaj most napraviti. Danas majke stoje na tom mostu i poručuju: "Neka vam kategorizacije. Mi smo tu za sve majke podjednako. Mi smo tu i za one kojih više nema. Pogotovo zbog njih!"Od ukupno 20051 majke oni pokušavaju da utiču na nas oko 3 500 kojima su "kao nešto vratili", da se povučemo i zadovoljimo sa tom njihovom milostinjom. A mi im poručujemo: "Ne treba nam vaša milostinja, mi hoćemo samo ono što nam je Ustav Crne Gore omogućio, 70% i 40% prosječne zarade, doživotno!", navodi se u saopštenju.

Oni pozivaju sve majke, pogotovo sa sjevera Crne Gore, da dođu i podrže protest kako bi povratile oduzeto pravo.

"Pozivamo njihove porodice da dođu i podrže svoje majke da im se vrati njihovo neustavno oduzeto pravo. Sve zajedno do pobjede nad ovim monstrumima što nam poremetiše naš zasluženi mir i ostaviše bez prava na život", zaključuje se.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.