Podgoričanka trvdi da joj je komšinica otrovala psa, događaj zabilježile kamere
Foto:Privatna arhiva

Uznemirujuće fotografije

Podgoričanka trvdi da joj je komšinica otrovala psa, događaj zabilježile kamere

Nevladinoj organizaciji "Prijatelji životinja Podgorica" obratila se žena iz podgoričkog naselja Donja Gorica čiji je, kako tvrdi, pas otrovan u dvorištu. Tvrdi da joj je psa otrovala prva komšinica, za šta je kao dokaz dostavila video snimke sa nadzornih kamera i fotografije.

 Kako je rekla, sa cijelim slučajem je upoznata i policija, pa zbog postupka koji je u toku Nvo ne može iznijeti ime počinioca ovog krivičnog djela.

Kako navode Prijaelji životinja, događaj se desio 4. avgusta.

"Naša sugrađanka u svom dvorištu drži četiri psa, koji su udomljeni sa ulice, svi su vakcinisani, uredno držani i potpuno bezopasni. Kako je ovoj porodici prošle godine otrovan pas, takođe u njihovom dvorištu, odlučili su da na kući postave kamere. Samo godinu dana nakon toga, te kamere su snimile njihovu prvu komšinicu, koja prilazi ogradi i jedom od njihova četiri psa kroz ogradu, iz ruke daje otrov. Pas je pojeo otrov i nakon samo sedamnaest minuta uginuo u najvećim mukama. Svo to vrijeme, ta komšinica se šetala okolo, kako bi se i lično uvjerila da je njen monstruozni plan uspio. Na kraju, kada se uvjerila da je pas uginuo, samo je hladnokrvno pošla ka svojoj kući",saopštili su iz pomenute NVO.

15

Foto:Privatna arhiva

Dodaju da porodica čiji je pas otrovan pretpostavlja da je ista komšinica i pošle godine otrovala njihovog psa u dvorištu.

"S obzirom na to da je u prethodnom periodu u toj ulici otrovano još nekoliko pasa, komšije pretpostavljaju da je počinilac isti, to jest njihova komšinica, sa kojom su svi bili u dobrim odnosima, a ona se nikada nije žalila da joj smetaju komšijski psi", istakli su iz podgoričke NVO.

14

Otrovan pas, foto:Privatna arhiva

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" apeluje na nadležne organe da ovaj slučaj procesuiraju na pravi način, te da počinilac ovog monstruoznog zločina dobije najstrožu moguću kaznu.

"Dokazi postoje, potrebno je samo da Osnovni državni tužilac sačini valjanu optužnici, te da Sud na osnovu toga donese najstrožu presudu, koja bi bila upozorenje svima koji su i pomislili da ovako nešto urade, da to ne mogu raditi. Ukoliko i ovaj slučaj prođe, poput mnigih prethodnih, nekažnjeno ili sa najblažom mogućom kaznom, bićemo prinuđeni da stvar uzmemo u svoje ruke, te da mi kao građani istjeramo pravdu. Podsjećamo da ovo nije prvi ovakav slučaj u Crnoj Gori, već ih ima na pretek, ali su počinioci uvijek prolazili nekažnjeno, a samo oni rijetki su dobijali najblaže moguće kazne. Takav odnos nadležnih organa je počiniocima samo davao vjetar u leđa, pa u poslednjih godinu dana imamo sve veći broj ovakvih slučajeva. Nadamo se da će se sa takvom praksom konačno prestati, te da će počinilac ovoga zločina i te kako zažaliti zbog počinjenog krivičnog djela i da će poslužiti kao primjer kako će proći svi oni koji se drznu da urade nešto slično", zaključili su Prijatelji životinja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.