Tragedija na Jadranskoj magistrali: Odbio se od znak pa podletio pod auto

Sudar dva motocikla

Tragedija na Jadranskoj magistrali: Odbio se od znak pa podletio pod auto

U teškoj saobračajnoj nesreći koja se danas dogodila na Jadranskoj magistrali u Šibeniku, na predjelu Njivica (na potezu od Meteriza prema Plodinama) poginuo je 19-godišnji Šibeničanin, vozač motocikla marke Aprilia.

Uviđajem je utvrđeno da je nesreću izazvao 59-godišnji vozač motocikla Kavasaki iz Nove Gradiške. On se kretao magistralom iz smjera Šibenika prema Vodicama te je u nepreglednoj krivini, na mjestu gdje je to zabranjeno, krenuo da pretiče vozilo ispred sebe. U tom kobnom preticanju došlo je do sudara.

Od siline udara 19-godišnjak je motociklom potom udario u saobraćajni znak od kojeg se odbio i nastavio nekontrolisano da se kreće.

U tom trenutku naišao je automobil Opel šibenskih registracija kojim je upravljao 53-godišnjak, a motor je podletio pod njega.

Nesrećni 19-godišnjak iz Šibenika preminuo je na mjestu nesreće. Vozač Kavasakija zadobio je teške povrede i zadržan je na liječenju u bolnici. Protiv njega biće podnesena krivična prijava zbog izazivanja nesreće.

Jutarnji.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.