Muškarac pronađen mrtav na istom mjestu gdje je prije 33 godine ubio bebu

Muškarac pronađen mrtav na istom mjestu gdje je prije 33 godine ubio bebu

Dejvid Gaut (54) pronađen je mrtav u svom domu u velškom mjestu Nju Tredegar prije nekoliko dana, a prema pisanju lokalnih medija, policija još nije utvrdila uzrok smrti.

Policija je uhapsila tri osobe starosti 23, 47 i 51 zbog sumnje da su počinili ubistvo.

Međutim, Dejvid Gaut poznat je cijelom svijetu zbog zločina koji je počinio prije mnogo godina.

Naime, Gaut je proveo 33 godine u zatvoru zbog mučenja i brutalnog ubistva 17-mjesečnog sina njegove tadašnje djevojke. Godine 1985, kada je ubio Či Ming Šeka, Gaut je imao 21 godinu. Ubio je bebu dok mu je majka bila napolju, a zatim je skrivao tijelo i "namještao" da izgleda da je smrt nesrećan slučaj.

Sudija koji je tada osudio Granta, izjavio je da je ovaj slučaj "najgori zločin koji se dogodio u zemlji".

"Ubijena žrtva bila je nevina beba, a tokom istrage ustanovljeno je da nije samo ubijena, već i mučena", izjavio je tada sudija, prenosi "Indenpendent".

Gaunt je prije samo nekoliko mjeseci oslobođen, kada se vratio u svoj dom u Nju Tredegeru. Komšije su za tamošnje medije izjavile da je svima priznao da je ležao u zatvoru, ali da nije priznao zločin koji je počinio.

"Prvo nam je rekao da je bio u zatvoru zbog nečega što nije uradio, a onda je priznao da je prije mnogo godina nekoga upucao. Međutim, mi smo znali da to nije istina. Svi su znali da je ubio bebu i svi su pričali o tome", rekao je jedan od komšija.

Policija je izjavila da se, prije nego što dođe do puštanja osobe koja je počinila krivično djelo, procjenjuje da li je smeštaj u kome će osoba boraviti nakon izlasaka iz zatvora rizičan ili ne.

"U toku je istraga, nemamo komentara", rekao je portparol policije.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.