Vuković: Direktor TO Budva srpski državljanin, poslovi se namještaju firmama iz Srbije
Marko Vuković

Pitanja za novo krilo vlasti

Vuković: Direktor TO Budva srpski državljanin, poslovi se namještaju firmama iz Srbije

Nakon samo dvije nedjelje od ulaska u Budvansku vlast, Crnogorska kaže da ima vidljive rezultate, podsjetio je Marko Vuković, predsjednik Kluba odbornika DPS-a Budva.

„Depolitizacija, kadrovska rješenja, poboljšane života svih gradjana Budve“ samo su, kako on navodi, neka od obećanja Crnogorske u Budvi, međutim, izgleda kao da se ne sjećaju da su iste te stvari njihove kolege iz vlasti davno obećale i već zaboravile. 

"No, pošto novo krilo Budvanske vlasti kaže da želi stvari dovesti u red, sigurni smo da neće biti problem ukoliko im u ime gradjana Budve postavimo nekoliko pitanja", kazao je Vuković.

Postavlja pitanje kako će se odrediti prema tome što je direktor TO Budva Srpski državljanin?

"Uzevši u obzir da ste i do sada imali člana u Izvršom odboru TO Budva, kako ste dozvolili namještanje poslova isključivo jednoj firmi iz Srbije kad je u pitanju organizacija novogodišnjeg koncerta za čiju je produkciju naplaćeno 94.200 €, dok isti taj posao, firme iz Crne Gore rade za 20.000 eura", ističe Vuković.

Kako navodi, koncert Tonija Cetinskog za Budvanski karneval plaćen je 50.000 eura, naravno, poslove je ponovo radila firma iz Srbije. Predstavnik Crnogorske koji je član IO TO Budva sigurno je morao znati da je isti koncert sa produkcijom 2013. godine plaćen 21.000 eura. Pita se zašto niko nije reagovao?

"Zašto niko iz Crnogorske nije reagovao na nenamjensko trošenje novca u vidu dotacija Mjesnim zajednicama koje bez tendera troše sredstva", pita Vuković.

Postavlja pitanje zašto predstavnik Crnogorske nije reagovao ni kada se petostruko više novca trošilo na sajamska putovanja? Poredjenja radi, kako on navodi, London 2016-te 1.286 eura, godinu kasnije sa novom postavom London 6.106 eura, Beograd 2016-te 825 eura, Beograd 2018-te 4.600 eura.

"Kako gledate na to što su manifestacije koje su do sada činile brend Budve bačene u sjenku dok se istovremeno organizuju nove koje su daleko od svega što predstavlja ovo područije", pita Vuković.

Osim toga, postavlja  pitanje zašto član IO TO Budva iz redova Crnogorske nije reagovao na sramnu sistematizaciju čije je usvajanje značilo slanje fakultekski obrazovnog kadra na infopunktove dok su podobni sa VI stepenom imenovani za pomoćnika direktora i kako Crnogorska ocjenjuje to što je u junu TO Budva imala 76 zaposlenih dok ih je danas 152?

"Uzevši u obzir da će Crnogorskoj sada pripasti mjesto predsjednika Izvršnog odobra TO Budva, kako ćete se postaviti prema svim navedenim pitanjima? Da li će i novoimenovani predsjednik zanemariti sve nezakonitosti koje se sprovode u najjačoj turističkoj organizaciji u državi", pita Vuković u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.