Turista prijavio da je vidio ajkulu u Bečićima?
ilustracija

Turista prijavio da je vidio ajkulu u Bečićima?

Pripadnici Sektora granične policije provjeravaju prijavu turiste koji tvrdi da je u moru u Bečićima vidio ajkulu.

Vijestima je nezvanično rečeno da su zakupci plaža upozoreni da obrate dodatnu pažnju.

Policija plovilima obilazi akvatorijum.

Dr Aleksandar Joksimović, ihtiolog iz Instituta za biologiju mora iz Kotora, kazao je Vijestima da se po svemu sudeći, ovdje radi o velikom primjerku ribe vrste veliki bucanj (mola mola).                               

“U međuvremenu me je kontaktiralo više budvanskih i ribara iz Bečića koji su mi saopštili da je u pitanju najvjerovatnije velliki bucanj kojeg su oni proteklih dana u više navrata uočavali u ovom dijelu akvatorijuma. Bucanj je za čovjeka, potpuno bezopasna riba, ali se zbog njenog karakterističnog izgleda i navike da se “sunča” na površini mora prilikom čega iz vode viri vrh njene repne peraje, često se desi neiskusni posmatrač pomisli da je riječ o leđnoj peraji ajkule, pa se bespotrebno digne panika", kazao je dr Joksimović Vijestima.     

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.