Turistička sezona na vrhuncu, gužve na graničnim prelazima
GP Vitaljina

Turistička sezona na vrhuncu, gužve na graničnim prelazima

Turistička sezona u Herceg Novom je na vrhuncu, a o tome svjedoči i skoro 40 hiljada turista koji prve dane avgusta provode u gradu pod Orjenom. To je prema podacima TO HN za 8% bolja posjeta u odnosu na isti period prošle godine.

Osim “uobičajenih” gužvi na magistralnom i lokalnim putevima kroz grad, ponavljaju se i prošlogodišnje gužve na graničnim prelazima, posebno na ulazu u Crnu Goru, na prelazima Karasovići-Debeli brijeg, Vitaljina-Kobila i Zubci-Sitnica.

Proteklog vikenda je posebno bilo mučno čekati u kilometarskim kolonama na prelazima sa Hrvatskom. Turisti koji su sletjeli na Aerodrom u Čililipma u 11 sati u subotu, svjedoče za Radio Jadran da su stigli u Herceg Novi preko Vitaljine-Kobile tek u 22 h.

Ipak, frekvencija vozila tokom proteklog vikenda na ovim graničnim prelazima, kao i plovila u Luci Zelenika bila je za oko 17% slabija u odnosu na isti period prošle godine.

Kako su Radiju Jadran kazali u Službi granične policije, na izlaz iz Crne Gore čeka se svega dvadesetak minuta, maksimalno 45 min. Prema njihovim informacijama, najveće gužve na prelazu državne granice su u ranim jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima.

Još uvijek, kako nam kažu, bilježe veću frekvenciju vozila i turista na ulazu nego na izlazu iz Crne Gore, a očekuju da bi takav trend mogao potrajati još ovog vikenda. Nakon toga, kao i ranijih godina, veći promet vozila i gostiju očekuje se na izlazu iz Crne Gore.

Tokom jučerašnjeg dana, Sektor granične policije, Regionalni centar GP Jug, Odjeljenje granične bezbjednosti Herceg Novi, na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovao je 30.992 putnika, 7.991 vozilo i 18 plovila. Za po jedno lice nije dozvoljen ulaz i izlaz, 5 lica je spriječeno u nezakonitom prelasku državne granice i izdata su 2 prekršajna naloga za plaćanje novčane kazne, piše Radio Jadran.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.