Tužio ljubavnika svoje žene, pa dobio odštetu od 9 miliona dolara
Foto: Ilustracija

Uništio im "srećni brak"

Tužio ljubavnika svoje žene, pa dobio odštetu od 9 miliona dolara

Sudija u Sjevernoj Karolini, na osnovu arhaičnog i malo poznatog zakona, ljubavniku je naredio da muškarcu s čijom je ženom spavao mora da plati 8,8, miliona dolara odštete.

Kit King je možda izgubio ženu, ali je dobio skoro devet miliona dolara od ljubavnika svoje supruge, kojeg je tužio jer mu je ovaj uništio "srećan" brak. 

Sjeverna Karolina je među malo onih država u kojima partneri mogu da tuže za bračnu prevaru, piše Dejli mejl, a prenosi Indeks. 

King, koji je oženio Danijel Svords 2010. godine i zajedno imaju dijete, 2015. godine je pronašao sumnjive poruke koje su razmijenili njegova supruga i dotični Francisko Hizar III. 

S vremenom, njeno nevjerstvo uništilo im je brak i Danijel je unajmila stan 2017. godine. King je otišao u taj stan, misleći da živi sama, a vrata mu je otvorio Hizar. Ona je tad snimila video-materijal u kom se vidi kako njenog ljubavnika davi njen muž, a King ga je nakon "tuče" tužio za napad. 

Sudu je priložio dokaze o 16-mjesečnoj aferi, a njegova advokatica Džoan Fojl rekla je da nevjerstvo ne samo da im je uništilo brak, već je Kinga koštala radnika, s obzirom na to da je Danijel radila u njegovoj firmi. 

U privatnoj tužbi iz aprila 2017. godine, King je tužio Hizara, s obzirom na to da se stari zakoni još sprovode u šest američkih država, to su: Havaji, Sjeverna Karolina, Misisipi, Nju Meksiko, Južna Dakota i Juta. 

Sudija je presudio u korist prevarenog muža i odredio odštetu od 8,8 miliona dolara. Hizar će se žaliti na odluku, za koju je sudija rekao da je bila presuda kao iz "udžbenika", barem u Sjevernoj Karolini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.