Makedonija: Uhapšeno 7 osoba zbog terorizma
Foto: Ilustracija

Učestvovali u borbama u Iraku i Siriji

Makedonija: Uhapšeno 7 osoba zbog terorizma

Makedonska policija saopštila je da je uhapsila sedam osoba osumnjičenih za terorizam zbog učešća u borbama u Siriji i Iraku.

Osumnjičeni, od 23 do 41 godine starosti, uhapšeni su tokom noći na osnovu međunarodnih potjernica zbog "učešća u stranoj vojsci, policiji i paravojnim formacijama".

Prema makedonskom antiterorističkom zakonu, nezakonito je učestvovati u paravojnoj grupi ili oružanom sukobu u inostranstvu. Predviđene su kazne do deset godina zatvora, prenosi Beta, pozivajući se na AP.

Makedonske vlasti ranije su navele da se oko 130 makedonskih državljana pridružilo džihadistima Islamske države u Siriji i da je oko deset njih stradalo u borbama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.