Uskoro jedna od najkorisnijih aplikacija za novopečene roditelje
Foto: Tanjug

Odgovori na najčešće probleme

Uskoro jedna od najkorisnijih aplikacija za novopečene roditelje

Roditeljima u Srbiji do Nove godine biće dostupna nova mobilna aplikacija "Halo beba", gde će moći da dobiju korisne savjete i važne informacije vezane za razvoj, ishranu i njegu djece. Aplikaciju prave Unicef i kompanija "Nordeus" u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje.

Predstavnica Unicefa Vesna Savić Đukić nada se da će mobilna aplikacija biti dostupna i prije Nove godine, da će biti besplatna i obogaćena dodatnim informacijama koje su važne za razvoj, ishranu i njegu djece, zdravstvene i druge najčešće probleme.

Naglasila je da će biti uspostavljena i elektronska platforma za kontinuiranu edukaciju patronažnih sestara.

Predstavnica telefonskog savjetovališta Halo beba Anđelka Kotević naglasila je da će roditelji kao i do sada moći da pozovu telefonom savjetovalište, ali da je nova mobilna aplikacija iskorak dalje, da na najčešća pitanja koja muče roditelje u prva tri mjeseca bebinog života brzo dobiju odgovore, prenosi RTS.

Direktor Nordeusa Branko Milutinović kaže da se njegova kompanija upustila u ovaj projekat jer je rad patronažnih sestara koje u okviru zdravstvenog sistema funkcionišu u Srbiji Svjetska zdravstvena organizacija uvrstila kao preporuku za sve zemlje svijeta.

"Njihov rad dodatno možemo da ojačamo mobilnim aplikacijama", naglasio je Milutinović.

Telefonsko savjetovalište Halo beba osnovano je 2001. godine uz stručnu pomoć i finansijsku podršku Unicefa. Marija Kuljanin iz Halo bebe kaže da je na početku bilo oko 60 poziva roditelja, a da danas patronažne sestre koje rade u savjetovalištu daju 400 do 450 savjeta dnevno.

Najviše poziva ima iz Beograda, ali i cijele Srbije pa i svijeta. Savjetovalište radi 24 sata, 365 dana u godini.

Grad Beograd je od samog početka podržao rad Halo bebe, a značaj telefonskog savjetovališta istakao je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je video porukom pružio podršku njegovoj modernizaciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.