Perišić: Da su lideri prosrpskih partija u CG željeli da urade nešto za Srbe imali su tri decenije za to
Perišić

Perišić: Da su lideri prosrpskih partija u CG željeli da urade nešto za Srbe imali su tri decenije za to

Savez za pomirenje (SZP) smatra da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, izuzimajući lidera Prave Crne Gore Marka Milačića napravio veliku grešku prilikom odabira političkih predstavnika Srba iz Crne Gore za nedavni sastanak u Beogradu.

Predjsednik SZPa Svetislav Perišić vjeruje da srpski narod u Crnoj Gori iz teške sutacije u kojoj se nalazi ne mogu izvesti oni koji su ga u istu svojim neodgovornim političkim djelovanjem doveli.

"Da su lideri samozvanih prosrpskih partija u Crnoj Gori željeli da urade nešto za Srbe imali su tri decenije za to, pa je krajnje licemjerno stavljati mu se u zaštitu kada je Srpski narod u Crnoj Gori u velikom dijelu i krivicom tih partija izgubio sve što se izgubiti moglo.Izgubili smo referendum, srpski jezik i ćirilično pismo, Crna Gora je ušla u Nato i priznala nezavisnost Kosova, pa pitam postoji li nešto krupnije od toga da se desi a da politički lideri Srba u Crnoj Gori podnesu ostavke?", saopštio je Perišić.

Iz njihovog djelovanja se, dodaje on, kristalno jasno vidi da ih prava Srba u Crnoj Gori ne interesuju već isključivo ostvarivanje ličnog i interesa i privilegija svojih porodica, a u praksi se pokazalo da im to najlakše ide preko leđa srpskih glasača i sveukupne nesreće srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Ostaje nada da će konačno sazreti politička svijest Srba u Crnoj Gori i da će napokon srpsko biračko tijelo okrenuti leđa neodgovornim liderima opozicije, a svoje povjerenje dati onima koji će ih dostojanstveno predstavljati i boriti se za njihov položaj u društvu", zaključio je predsjednik SZPa.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.