Istanbul

Ovo je HOTEL za mačke koji pruža i usluge rehabilitacije(FOTO)

Hotel za mačke čiji vlasnici svoje ljubimce ne mogu povesti na odmor, otvoren u istanbulskom kvartu Altunizade, pruža i usluge rehabilitacije ovih životinja.

Hotel kapaciteta 30 mačaka, koji je otvoren 2012. godine, ujutro organizuje doručak, a zatim mačke budu ostavljene u prostorima za igru. Cijeli kompleks maksimalno je prilagođen životinjama kako bi tu uživale tokom boravka,piše Anadolija.

U "Lucky Cat Houseu" radi i Lejla Pojraz koja je kazala da nastoje pružiti najbolje usluge za mačke, a na ideju o pokretanju hotela za mačke došli su sasvim slučajno.

"Nakon što smo zakupili prostor, razmišljali smo kako ga iskoristiti. Ideja se pojavila kada se ukazala potreba za smještajem naše četiri mačke. Tako je hobi prerastao u posao", pojasnila je Pojraz.

Dodala je kako vlasnici nerijetko imaju problem gdje ostaviti ljubimce kada nisu kući.

Pojraz je istakla da nastoje kvalitet pružanja usluga držati na visokom nivou i samim tim primati manji broj klijenata.

"Veoma je važno da nam vlasnici mačaka vjeruju. Želimo da dođu i posjete nas. Nije dovoljno samo nazvati i dobiti informacije. Kada dođu, mogu vidjeti prostor i možemo im adekvatnije odgovoriti na pitanja”, rekla je Pojraz i dodala da usluge hotela za svoje ljubimce naročito koriste strani državljani.

2018080523178336636178880Web

Foto:AA

Istovremeno, mačke u hotelu mogu prolaziti i kroz proces oporavka i prilagođavanja ponašanja.

"Naše rehabilitacione usluge prevazišle su usluge hotela. Jedan klijent je kazao kako se mačka koja je grebala i bila nestašna, potpuno promijenila nakon boravka ovdje, da je postala umiljata i prilagodila se kući. To nas je veoma usrećilo“, dodala je Pojraz.

2018080523178336636178875Web

Foto:AA

Naglasila je kako im nije cilj brinuti se o mački 10-15 dana, nego unijeti i pozitivnost, ljubav i pažnju.

Busra Caliskan (25) koja radi kao psiholog u jednoj kompaniji, postala je vlasnica dviju mačaka.

Dodala je kako je imala veliki problem zbog nedostatka prostora na kojem bi mogla ostaviti svoje ljubimce prilikom odlaska na putovanja i seminare van grada.

“Mačke je veoma teško ostaviti. Trudim se ne ostavljati ih same u kući kada odlazim na putovanja. Osjećam kao da dio mene ostaje s njima”, dodala je.

Dok se sprema za novi put, odlučila je ispitati da li je pomenuti hotel pravi izbor za njene ljubimce.

”Kada sam došla, mislila sam da će se ovo negativno odraziti na njih, ali onda sam promijenila mišljenje kada sam vidjela prostorije. Ne mislim da su nesrećne. Dobri su i higijenski uslovi. Lakše mi je sad", dodala je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.