Policija pronašla jedanaestoro izgladnjele djece starosti do 15 godina
Foto: twitter

Policija pronašla jedanaestoro izgladnjele djece starosti do 15 godina

Jedanaestoro izgladnjele djece pronađeno je u skrovištu u saveznoj američkoj državi Novi Meksiko, objavila je policija.

Kako prenosi CNN, djecu staru od godinu do 15 godina su u nehumanim uslovima držala su dvojica naoružanih muškaraca.

“Dvojica muškaraca su uhapšena, a djeca su pronađena u najgorim uslovima koje sam ikada vidio”, rekao je lokalni šerif.

On je dodao da djeca bila bosa i da su izgledali kao izbjeglice iz “Trećeg svijeta”. Policija je izvršila pretres kada je dobila poruku “Umiremo od gladi, treba nam voda i hrana”.

Šerif je dodao da su djeca bila mršava i prljava, da su im se rebra vidjela i da su bili uplašeni. U zabačenom skloništu nije bilo struje, a jedina hrana im je bio pririnač i krompir.

Operacija je sprovedena u sklopu potrage za trogodišnjim djetetom, koje nestalo prije nekoliko mjeseci. Potraga je počela prošle godine u Džonsborou, kad je Siradž Vadž (39) optužen da je oteo svoje dijete, koje nikada nije pronađeno.

Šerif je izdao nalog za pretres "kompleksa okruženog automobilskim gumama i zemljanim zidom" u ruralnoj opštini Amalija, gdje se smatralo da se skrivaju Vadž i još jedan muškarac, Lukas Morten.

U jutru 3. avgusta desetak policajaca krenulo je u akciju i otkrilo "usku kamp kućicu, ukopanu u zemlji, pokrivenu plastikom, bez vode, kanalizacije ili struje" i dvojicu muškarca naoružanih puškom i pištoljima.

Budući da su odbijali da poslušaju naredbe, policajci su krenuli u napad koji je okončan bez žrtava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.