Venecuela nakon pokušaja na predsjednika:  Pretresaju hotele, oduzimaju vozila, ispituju privedene
Maduro preživio napad dronovima napunjenim eksplozivom, foto:AP

Traga se za napadačima na Madura

Venecuela nakon pokušaja na predsjednika: Pretresaju hotele, oduzimaju vozila, ispituju privedene

Istražitelji u Venecueli tragaju za napadačima koji su pokušali da ubiju predsjednika Nikolasa Madura s dronovima napunjenim eksplozivom, pretresaju hotele, oduzimaju vozila i ispituju privedene osumnjičene.

Socijalistička vlada u nedelju je saopštila da su privedeni osumnjičeni kovali zavjeru s drugima u Majamiju i u glavnom gradu susjedne Kolumbije, ali nije dala konkretan dokaz za te navode.

Opozicione vođe kritikovale su Madura zbog toga što uglavnom optužuje svoje političke protivnike i upozorili su da bi on mogao da iskoristi napad da dalje uguši svoje kritičare.

Maduro i njegovi saveznici kažu da je napad direktan dokaz da postoji međjunarodni plan da se sruši njegova socijalilstička vlada, navodeći da odgovor vojske na napad pokazuje da on i dalje uživa vjernost vojnika u Venecueli.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Luis Reverol rekao je juče da je u pitanju teroristički napad i da bi moglo da uslijedi još hapšenja, prenijela je agencija AP.

Dvije eksplozije odjeknule su u subotu dok je Maduro govorio na vojnoj ceremoniji koju je prenosila državna televizija.

Predsjednik Venecuele je nakon toga izjavio da je preživio napad dronom, a za atentat u Karakasu optužio je kolumbijskog predsiednika Huana Manuela Santosa.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Luis Reverol je rekao da je drugi dron udario u obližnju zgradu i eksplodirao.

Maduro je nepovrijeđen u napadu a prema navodima zvaničnika povrijeđena su sedmorica pripadnika snaga bezbjednosti od kojih su trojica zadobila teže povrede.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.