Švajcarska: U padu aviona poginulo svih 20 putnika
Foto:Twiter@cnnbrk

Švajcarska: U padu aviona poginulo svih 20 putnika

U padu njemačkog aviona iz Drugog svjetskog rata u planinama na jugoistoku Švajcarske poginulo je juče svih 20 putnika i članova posade, saopštila je švajcarska policija.

Zvaničnici navode da je u jučerašnjem padu aviona Junkers Ju-52, izgradjenog 1939. u Njemačkoj, poginulo 11 muškaraca i devet žena, prenosi Asošiejted pres.

Većina stradalih je iz Švajcarske, dok je jedna tročlana porodica iz Austrije.

Avion je poletio iz kantona Tičino na jugu Švajcarske, a srušio se u blizini alpskog odmarališta Flims, dok je letio na visini od 2.540 metara. Trebalo je da sleti na vojni aerodrom kod Ciriha, prenosi Frans pres.

Pripadao je švajcarskoj kompaniji Ju-er koju su 1982. godine osnovali ljubitelji ratnog vazduhoplovstva. Njenim avionima upravljaju bivši vojni i profesionalni piloti.

Kompanija je od osnivanja imala samo jedan incident, 1987. godine na aerodromu u Koblencu, kada niko nije povrijeđen.

Očevici iz jednog planinarskog doma naveli su da je avion napravio iznenadni zaokret prije pada, i da misle da nije bilo eksplozije.

Na sjeveru Švajcarske u subotu se dogodila još jedna avionska nesreća u kojoj nije bilo preživjelih. Prilikom pada malog turističkog aviona poginuli su roditelji i dvoje djece.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.