Za dvije i po godine zaplijenjeno više od devet tona raznih vrsta droge
ilustracija

Procesuirano više od 1.000 osoba

Za dvije i po godine zaplijenjeno više od devet tona raznih vrsta droge

Crnogorska policija zaplijenila je za dvije i po godine više od devet tona raznih vrsta droge i procesuirala više od 1.000 osoba zbog krijumčarenja narkotika. Najviše je bilo oduzete marihuane i skanka, ali i kokaina i heroina.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Uprave policije, u 2016. godini zaplijenjeno je 2.817 kilograma i 563 grama droge, dok je godinu kasnije pronađeno 3.374 kilograma i 282 grama droge.

“Od početka ove godine, odnosno do 30. jula, ukupno je zaplijenjeno više od tri tone opojnih droga, i to 3.022 kilograma i 296 grama. Od toga, marihuane i skanka je bilo 2.986 kg 585 grama. Zapljena kokaina iznosila je 34 kilograma i 505 grama, od čega je dva kilograma zaplijenjeno u tzv. uličnoj prodaji. Heroina je zaplijenjeno u količini od 1 kg i 206 gr, ekstazija1.273 komada, hašiša 145 gr, amfetamina 147 gr i LSD-a 25 komada”, istakli su iz policije.

Kako je navedeno, od svih vrsta droga, u Crnoj Gori je, kada je količina u pitanju, najveća zapljena marihuane i skanka, a zatim kokaina, heroina, ekstazija i amfetamina.

Kada je riječ o procesuiranim osobama 2016. godine tužiocima je podnijeto 155 krivičnih prijava protiv 194 osobe. Godinu kasnije policijski službenici su podnijeli 182 krivične prijave koje su obuhvatile 279 osoba.

Iz policije je saopšteno da je od početka 2018. godine uhapšeno je i procesuirano 546 osoba.

“Od ovoga broja je protiv 157 osoba podnijeto 96 krivič nih prijava zbog po sjedovanja dro ge, prodaje i krijumčarenja, od čega je jedan broj bio na organizovani način, dok je protiv 389 osoba podnijeto 375 prekršajnih prijava zbog posjedovanja droga namijenjenih konzumiranju”, navode iz policije.

Policija i carinici su prije dva mjeseca u Luci Bar zaplijenili oko 30 kilograma kokaina.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.