Vučinić: SPC vodi anticrnogorsku kampanju
Stevo Vučinić

Odgovorio Amfilohiju

Vučinić: SPC vodi anticrnogorsku kampanju

Predsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Stevo Vučinić, kazao je da Srpska pravoslavna crkva (SPC) sprovodi anticrnogorsku kampanju u susret usvajanju zakona o vjerskim zajednicama koja će regulisati pitanje crkvene imovine u Crnoj Gori.

Vučinić je reagovao na intervju mitropolita Amfilohija, koji je, između ostalog, rekao da je CPC stvorio "isti fašistički duh koji je stvorio i takozvanu Pravoslavnu hrvatsku crkvu".

Reagujući na takve stavove, Vučinić ocjenjuje da je riječ o anticrnogorskoj kampanji, navodeći da Crkva koja je “za sveca proglasila Kralja Milutina i dvojicu zlikovaca iz Pljevalja”, te koja je ostavila iza sebe “duboke krvave tragove na ovim prostorima, ne može da pretenduje da drži predavanje iz oblasti morala”.

“Sve što govore danas je upereno direktno protiv ove države, predstavlja antidržavnu organizaciju i na koncu zbog tog člana 52 novog zakona čije je donošenje u toku, oni su pokrenuli čitavu jednu kampanji koja se vodi na bezočan, brutalan, svirep način”, rekao je Vučinić za Rtcg.

On je ocijenio i da je takva kampanja “duboko anticrnogorska”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.