Advokati u Srbiji sjutra prekidaju štrajk
Ilustracija

Advokati u Srbiji sjutra prekidaju štrajk

Advokati u Srbiji sjutra prekidaju jednonedjeljni štrajk u koji su stupili zbog ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića, saopštile su advokatske komore Srbije i Beograda.

Kako se navodi u saopštenju advokati su obustavom rada pokazali jedinstven stav povodom ubistva Ognjanovića.

Oni su najavili da će narednih dana biti formirano Stalno tijelo za praćenje istraga svih napada na advokate koje će činiti predstavnici advokature, sudstva, tužilaštva, policije i Ministarstva pravde.

"Zadatak Stalnog tijela biće praćenje djelotvornosti istraga u slučajevima napada na advokate i unapređenje zakonskih propisa koji uređuju krivično pravnu zaštitu advokata", navodi se u saopštenju.

Dragoslav Ognjanović ubijen je 28. jula ispred zgrade na Novom Beogradu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.