Bjelopoljac postavio novi državni rekord u Bench press-u
Foto: Sajt Opštine Bijelo Polje

Blagoje Baošić

Bjelopoljac postavio novi državni rekord u Bench press-u

Na Kupu Crne Gore u Bench press-u koji je odrzan sinoc u Spužu, u kategoriji do 82.5 kg, Blagoje Baošić je ponovo zablistao.

Među najboljim crnogorskim takmičarima Bjelopoljac je sa podignitih 200 kg u ovoj kategoriji postavio novi državni rekord.

"Imao sam malo vremena za kvalitetnu pripremu za predstojeći Kup, tako da sam zabilježio za mene veoma značajan uspjeh i rekord Crne Gore. Znamo da je Kup najznačajnije takmičenje u svakoj zemlji, a osvajanjem 1. mjesta i postavljanje novih rekorda mislim da zaslužuje pažnju domaće javnosti. Posebno ističem, da sam za spremanje imao malo vremena jer sam bio teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se desila 18 maja ove godine i bio sam u KBC oko mjesec dana", kazao je Baošić za opštinski sajt.

Za takmičenje se pripremao sam i bez obzira što se susreće sa različitim problemima kada je riječ o finansiranju ovog sporta nada se podršci u narednom periodu, kako bi, kako kaže, nastavio seriju uspjeha koji podiže rejting, ne samo grada iz kojeg potiče, već i države.

Inače, Baošić je i prvak Balkana u powerliftingu i bench press-u, a osvajač je i srebrne medalje sa Svjetskog  prvenstva održanog 2016. godine u Knjaževcu u powerliftingu po GPC pravilima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.