Rama: NATO gradi vazdušnu bazu u Albaniji
Edi Rama

Prvu takvu na Zapadnom Balkanu

Rama: NATO gradi vazdušnu bazu u Albaniji

NATO je odlučio da izgradi vazdušnu bazu u Albaniji, prvu takvu na Zapadnom Balkanu, saopštio je albanski premijer Edi Rama.

"Fondovima Sjeveroatlanskog saveza i u partnerstvu sa Vladom Albanije, NATO će investirati više od 50 miliona eura samo u prvoj fazi projekta za modernizaciju vazdužne baze u mjestu Kučova", napisao je Rama na Fejsbuku.

Kako prenosi RSE, Rama je naveo da će putem tog projekta, čiji radovi treba da počnu ove godine, Kučova služiti kao baza podrške NATO-u za vazdušno snabdijevanje.

„Kao i logistička i podrška za vazduhoplovnu policiju, i za treninge i vježbe Saveza", kazao je Rama.

Albanija je članica NATO-a od 2009. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.