Nikolić: Portparol SDP-a prećutkuje da su 20 godina kadrovi njegove  stranke upravljali Aerodromima
Nikolić

Ostaju državni

Nikolić: Portparol SDP-a prećutkuje da su 20 godina kadrovi njegove stranke upravljali Aerodromima

Izjava portparola SDP-a Mirka Stanića u kojoj izjednačava prodaju i koncesiju Aerodroma Crne Gore pokazatelj je da neznanje i dalje stanuje u SDP-u, baš kao i prije par godina, kada u ovoj partiji nijesu razaznavali razliku između prodaje i dugoročnog zakupa,ocijenio je poslanik DPSa Miloš Nikolić.

"Portparol SDP-a prećutkuje da su 20 godina kadrovi njegove  stranke upravljali Aerodromima, i to tako kao da su im u nasljedstvo ostavljeni. A kako su gazdovali ovim javnim preduzećem i kakvu su viziju razvoja imali, najbolje svjedoči stanje u kojem su ga ostavili, koje je bilo takvo da je ova Vlada morala interventno da reaguje u cilju proširivanja kapaciteta aerodroma u Tivtu i Podgorici", istakao je Nikolić.

Podsjeća da je decenijama SDP imala ministre saobraćaja u Vladi, a  u trenutku prelaska u opoziciju i ministra finansija, te kaže da sem verbalnih tirada i to iz opozicionog statusa, nijesu se vidjele nikakve SDP-ove  investiciono-razvojne zamahe na aerodromima, a ni drugdje.

"Na sreću građana, za razliku od tog perioda, kada je SDP direktno blokirala više stotina miliona eura ulaganja u Crnu Goru i otvaranje stotina novih radnih mjesta, a javna preduzeća koristio za partijska zapošljavanja i  finansijsku eksploataciju, danas ova partija nema kapacitet a ni uslove za tako štetno djelovanje u odnosu na ekonomske interese Crne Gore. Tek ponegdje, kao u opštinama gdje su sa ideološkim protivnicima ušli u vlast, kako bi se domogli javnih preduzeća poput Luke Kotor, primjenjuju svoj uhodani destruktivni model svojatanja i zloupotrebe javnih resursa, i naravno stvaranja gubitaka koje građani treba da pokrivaju", saopštio je Nikolić.

Konstatuje da su im srećom birači su na izborima a naročito na posljednjim u Podgorici, jasno stavili do znanja šta misle o njihovoj politici, kalkulantstvu i konvertitstvu.

"Koliko je plodotvorno odsustvo SDP-a iz kreiranja državne politike najbolje govore ekonomski pokazatelji ove Vlade - prvi put poslije 2008. godine ostvarili smo suficit tekuće potrošnje, i to u iznosu od preko 20 miliona eura, ostvarili smo rast od 4.3 odsto u prošloj i 4.5 odsto u prvom kvartalu ove godine, a do 2021.godine ostvarićemo i ukupan budžetski suficit i smanjiti nivo javnog duga na 60.5 odsto, dok će prihodi od turizma ove godine premašiti iznos od milijardu eura. I za kraj, zbog crnogorske javnosti da ponovimo još jednom: crnogorski aerodormi ostaće državni, ali infrastrukturno i poslovno znatno unapređeni jer je puna valorizacija aerodroma, uz gradnju preostalih dionica autoputa Bar-Boljare i Jadransko-jonske autoceste, preduslov daljeg razvoja i povezivanja Crne Gore, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu", zaključio je Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.