Kosovo: Američki vojnici na prilazu jezeru Gazivode
Foto:Screenshot

Kosovo: Američki vojnici na prilazu jezeru Gazivode

Nekoliko džipova američkih vojnih snaga nalazi se na prilazu jezeru Gazivode, a vojnici kažu da su na redovnim vojnim vježbama u okviru planiranih aktivnosti, objavila je Radio-televizija Srbije.

Kako je javio reporter RTS-a, oni su najprije primijećeni jutros na prilazu jezeru Gazivode na glavnom magistralnom putu, a potom i na samom prilazu jezeru.

Glavni prilazni put prema jezeru i brani se gradi, a na samom početku zone gradnje parkirana su tri vojna džipa. Tu je oko dvadesetak američkih vojnika, navodi RTS.

Američki vojnici su za RTS rekli da su na redovnoj vježbi, da ne blokiraju prilaz jezeru i brani i da svako ko hoće može da prođe.

Na pitanje zbog čega su jutros na jezeru Gazivode, koje se poslednjih dana pominjalo kao prostor koji može biti blokiran, oni su rekli da njihova aktivnost nije striktno povezana sa tim.

Nisu mogli da kažu koliko će se zadržati na prilazu jezeru, naveo je reporter RTS-a i dodao da je jutros mirno na sjeveru Kosova, a osim instaliranja američkih vojnika na prilazu i oko jezera nema informacija o nekim policijskim i vojnim pomjeranjima.

Jezero i hidrocentrala Gazivode kod Zubinog Potoka i trafostanica Valač su ključni energetski resursi na sjeveru Kosova, u vlasništvu Elektroprivrede Srbije.

Gazivode su u proteklom periodu bile često pominjane kao "meta" prištinskih vlasti, koje žele da ih "uključe" u kosovski energetski sistem, navodi RTS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.