Vučić: Danas za Srbiju nema tužnijih 600 km od onih kojima su od Knina do Beograda prošle kolone izbjeglih Srba
Aleksandar Vučić

Vučić: Danas za Srbiju nema tužnijih 600 km od onih kojima su od Knina do Beograda prošle kolone izbjeglih Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je danas da za Srbiju nema tužnijih 600 kilometara od onih kojima su od Knina do Beograda prošle kolone Srba izbjeglih iz Hrvatske, ali da tim putem više niko neće ići u zbijeg, "već u istoriju".

"Nema duže kolone prognanih, istjeranih, obespravljenih. Nema jasnije namjere u Evropi od te, tadašnje, da se Srbi iz Hrvatske jednom zauvijek izbrišu (...) da se konačno riješi to famozno 'srpsko pitanje' u Hrvatskoj", naveo je Vučić u autorskom tekstu za dnevni list "Kurir", a povodom 23 godina od hrvatske operacije "Oluja" u kojoj je prognano oko 250.000 Srba.

On je naveo da Srbija o ubijenim i protjeranim Srbima govori, ne zbog toga što želi nove sukobe, već zato što neće da se "kolona ubijanih i protjerivanih mučenika bilo kada u budućnosti ponovi".

Vučić je naveo da će srpska zaostavština i dostignuća ostati uklesana zauvijek u pamćenju i da Srbi treba da budu ponosni na sve ono što su Srbi došli iz Hrvatske učinili i postigli.

"Treba da budemo i ponosni. Prije svega zbog svega onog velikog što su Srbi iz Hrvatske donijeli u Srbiju, i zbog svega velikog što su tamo ostavili. Tesla je i dalje u Lici. Milanković je još u Dalju. I Srbi su. I ne možete ih izbrisati i ne možete im izbrisati ni rod ni vjeru", naveo je Vučić.

Na kraju, Vučić je poručio da Srbi i Hrvati u budućnosti morati da sarađuju jer samo tako moći će da opstanu.

"Za to je neophodno ispunjenje samo jednog uslova, a to je međusobno poštovanje i razumijevanje drugačijeg pogleda na prošlost. Bolju budućnost u našim odnosima, siguran sam, razumjeće i mučeni i prognani srpski narod iz nepregledne kolone od više od šest stotina kilometara", napisao je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.