Rusija: Srušio se helikopter nakon sudara sa teretom drugog, poginulo 18 osoba
Foto:Sputnjik

Rusija: Srušio se helikopter nakon sudara sa teretom drugog, poginulo 18 osoba

U padu helikoptera Mi-8AMT na području ruskog Krasnojarska poginulo je 18 osoba, javljaju agencije.

Lokalni mediji navode da je poginulo 15 putnika i tri člana posade. Radi se o helikopteru firme Utair, koji je naglo pao nedugo nakon uzlijetanja. 

Ruski zvaničnici navode da je moguće da je helikopter pao zbog greške pilota ili nekog tehničkog problema.  

Spasilačke ekipe su došle do dvije crne kutije.

Sagovornik Sputnjika je precizirao da se Mi-8 srušio tokom leta, a prije pada je letio dva kilometra. Letjelica je uništena i izgorjela. Pri dodiru sa zemljom oba rezervoara za gorivo u helikopteru su eksplodirala.

Izvor u hitnoj službi saopštio je da se helikopter koji se srušio sudario sa teretom drugog helikoptera Mi-8 prilikom polijetanja.

„Helikopter Mi-8 kompanije ’Juter‘ (broj 25640) letio je iz Vankora za Harkasalu. Prilikom polijetanja došlo je do sudara sa teretom prikačenim na konopac podvjesnog nosača drugog helikoptera Mi-8“, rekao je sagovornik agencije. 

Savezna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije „Rosavijacija“ potvrdila je da su se dva helikoptera sudarila.

„Prema preliminarnim podacima oko 4 ujutru (srednjoevropsko vrijeme) dva helikoptera kompanije ’Juter‘ polijetala su jedan blizu drugog u regionu naftnog polja Vankor. Prvi je poletio helikopter Mi-8 sa podvesnim nosačem za teret i bez putnika, a drugi je poletio helikopter Mi-8AMT sa putnicima, radnicima, kako bi ih prevezao do naftne crpne stanice“, saopštila je „Rosavijacija“.

Prema preliminarnim informacijama, helikopter Mi-8AMT sa putnicima nakon polijetanja se iz nepoznatih razloga sudario sa podvesnim nosačem helikoptera sa teretom, srušio se i zapalio. Tri člana posade i 15 putnika koji su se nalazili u helikopteru su poginuli. Helikopter bez putnika spustio je teret i sletio, a posada nije povrijeđena, navodi Sputnjik.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.