Od zakupa Morskog dobra prihod 2,66 miliona
Foto:Kodex

Budva

Od zakupa Morskog dobra prihod 2,66 miliona

Javno preduzeće Morsko dobro je do 26. jula zaključilo anekse ugovora za ovu godinu sa 97 odsto zakupaca duž Crnogorskog primorja, saopštio je direktor te kompanije Predrag Jelušić.

Kako pišu Dnevne novine, u opštini Budva zaključeno je ukupno 256 ugovora, od čega 98 za kupališta, 108 za privremene objekte, 47 za terase i tri ostala.

Jelušić je na sastanku u vezi turističke sezone, koji je ove sedmice održan u Budvi, kazao da ukupan prihod od zakupa Morskog dobra na teritoriji Budve do danas iznosi 2,66 miliona eura, od čega je polovina prenesena na račun te lokalne samouprave u iznosu od 1,32 miliona eura.

Sastanak na kojem se govorilo o dosadašnjim rezultatima postignutim tokom turističke sezone održan je na inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma, Morskog dobra i Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera.

Direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Goran Jevrić je saopštio da su u susret turističkoj sezoni potpisani ugovori sa opštinama Ulcinj i Herceg Novi, čime je omogućeno stabilno vodosnabdijevanje na cijelom primorju.

On je dodao da je Regionalni vodovod projekat koji potvrđuje viziju Vlade da se kroz ulaganja u infrastrukturu stvaraju uslovi za kreiranje ambijenta za ekonomski razvoj i progres crnogorskog društva.

Na sastanku je konstatovano da većina lokalnih samouprava nije uskladila odluke o radu i nadležnosti komunalnih inspekcija shodno novim zakonskim rješenjima, što je dovelo do preklapanja nadležnosti i neefikasnosti kontrole.

Takođe je konstatovano da su, pored navedenih, ključni problemi turističke sezone komunalno uređenje gradskih zona i regulisanje saobraćaja.

Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.