Prekršajna prijava Novljaninu: Vozio 210km/h gdje je ograničenje 80!
Ilustracija

Prekršajna prijava Novljaninu: Vozio 210km/h gdje je ograničenje 80!

Službenici Grupe za bezbjednost saobraćaja su juče registrovali nekoliko teških saobraćajnih prekršaja, a tom prilikom je protiv jednog lica podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog prekoračenja brzine, saopšteno je iz Uprave policije.

Pripadnici saobraćajne policije su 2. avgusta oko 22 sata i 40 minuta na magistralnom putu Nikšić – Risan u mjestu Dragalj, zaustavili vozilo marke „ VW Golf VI“ hercegnovskih registarskih oznaka kojim je upravljao D.V. (25) iz Herceg Novog, zbog prekoračenja brzine.

"Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 210 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv D.V. podnijeta je Sudu za prekršaje prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se ističe i da su pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnih sedam dana, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali inače 3.770 prekršajnih naloga, podnijeli 408 prekršajnih prijava i oduzeli 240 vozačkih dozvola.

"Takođe, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, slobode je lišeno 98 lica", dodaje se u saopštenju.

Upozoravaju i sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Još jednom napominjemo da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica, ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", zaključuju iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.