Policija spriječila vršenje teških krivičnih djela

Podgorica: Deaktivirane dvije eksplozivne naprave veće razorne moći, oduzet arsenal oružja, uhapšeno jedno lice (FOTO)

Službenici podgoričke policije ponovo su spriječili vršenje teških krivičnih djela otkrivanjem velike količine oružja među kojima su automatske puške i snajperske puške sa prigušivačima, kao i eksplozivnih naprava spremnih za upotrebu, bombi, municije, detonatora, silikonskih maski i drugih materija i predmeta napravljenih u svrhu vršenja ovih djela. Službenici Grupe za antiterorističke preglede su, na jednoj od tri lokacije na kojima su izvršeni pretresi, na licu mjesta deaktivirali dvije improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći, saopštila je Uprava policije.

Podgorička policija je izvršila pretrese na tri lokacije i uhapsila osumnjičenog Podgoričanina G.R. (32).

Izvršen je pretres stana u naselju Zlatica u Podgorici i pretres kuće u jednom selu u Kolašinu, koje je koristio G.R.

"Izvršenim pretresom pronađeno su tri pakovanja materije za koju se osnovano sumnja da je eksploziv i izvjesna količina pištoljske municije.Dalja kriminalistička obrada ovog predmeta i prethodna operativna saznanja kojima su raspolagali policijski službenici CB Podgorica su rezultirali iniciranjem druge naredbe za vršenje pretresa na osnovu koje je izvršen pretres tzv. štek stana u naselju Zabjelo u Podgorici, a koji je takođe koristio osumnjičeni G.R", naveli su iz policije.

Kako je saopšteno pretresom iznajmljenog stana na Zabjelu pronađen je "arsenal oružja, municije, eksploziva i drugih predmeta u nedozvoljenom posjedu i to:dvije improvizovane eksplozivne naprave veće razorne moći koje su bile spremne za upotrebu i koje je iz tog razloga Grupa za antiterorističke preglede Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Uprave policije deaktivirala na licu mjesta;oko 40 komada električnih detonatorskih  kapisli;više električnih uređaja sa antenom i baterijama koje su namijenjene  za aktiviranje eksplozivnih naprava, kao i više magneta za pričvršćivanje eksploziva; više raznog alata za pravljenje i kompletiranje eksplozivnih naprava; jedna protivpješadijska mina; tri snajperske puške sa optičkim nišanom a od toga dvije sa prigušivačem; automatska puška „CZ“ M -70 call.7,62 mm;jedan automat marke „ERO - Croatia“  call.9 mm sa prigušivačem; tri pištolja od kojih su dva marke „ČZ PO7“ cal.9mm i  jedan pištolj nepoznate marke sa prigušivačem;pet ručnih bombi od toga dvije marke M -52 i tri marke  M-75,jedna ručna bomba nepoznate marke; veći broj različitih djelova vatrenog oružja i to: 10 prigušivača za različite vrste oružja, dva optička nišana namijenjena za snajperske puške, više puščanih cijevi kao i veća količina okvira za različito naoružanje i veća količina puščane i pištoljske municije različitog kalibra od čega je izvjesna količina municije za oružje sa prigušivačem; nekoliko manjih pakovanja sa supstancom za koju se sumnja da je opojna droga kokain; četiri pancir prsluka; više silikonskih maski za pokrivanje lica i više komada fantom maski i rukavica".

IMG0046

Iz Uprave policije napominju da će svi oduzeti predmeti i stvari  u daljem toku postupka biti predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru radi pribavljanja eventualnih materijalnih dokaza neophodnih za identifikovanje izvršilaca i procesuiranje krivičnih prijava za najteža krivična djela iz proteklog perioda koja su izvršena kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa.

"Nakon sprovedene kriminalističke obrade osumnjičeni G.R. je, uz dvije krivične prijave, zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Nakon saslušanja tužilac je za G.R. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.