Bihać: Ekplozija u hidroelektrani, troje mrtvih, 7 povrijeđenih

Bihać: Ekplozija u hidroelektrani, troje mrtvih, 7 povrijeđenih

Tri smrtno stradale osobe i sedam povrijeđenih, od čega su četiri medicinska tehničara koja su ukazivala pomoć stradalima, bilans je jučerašnje nezapamćene eksplozije u hidroelektrani "Una – Kostela" u Bihaću.

Kako su za Radio Sarajevo potvrdili u MUP-u USK, smrtno su stradali S. E. (1972.), M. S. (1962.) i M. A. (1961.), radnici Elektroprivrede BiH, svi iz Bihaća. Oni su obavljali redovne zadatke u okviru godišnjeg remonta postrojenja, kada je došlo do curenja plina i havarije u prostorijama hidroelektrane. 

Uviđaj su obavili  pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK i Tužilaštva USK.

Za danas je zakazana obdukcija tijela stradalih na Odjeljenju patologije Kantonalne bolnice u Bihaću, nakon koje će se ustanoviti tačan uzrok smrti i usmjeriti dalja istraga.

Pored troje smrtno stradalih, kako su Radiju Sarajevo potvrdili u MUP-u, povrijeđeno je još sedam osoba i svi su zadržani u bihaćkoj bolnici. Radi se o zaposlenima Elektroprivrede BiH i zaštitaru koji se nalazio na licu mjesta.

Osim njih, povrede su zadobila i četiri medicinska tehničara iz Službe hitne pomoći koji su, uslijed spašavanja, unesrećenih, udisali štetne gasove. Srećom, kod svih se radi o lakšim tjelesnim povredama, odnosno problemima u disajnim putevima, izuzev jednog teže povrijeđenog radnika Elektroprivrede čije je stanje stabilno.

"Povrijeđeni su B. A. (1982.), K. R. (1968.) P. S. (1966.), D. Dž. (1997.), B. A. (1996.), D. M. (1997.) F. D. (1980.), svi iz Bihaća", kazao je Adnan Beganović, viši inspektor u Upravi policije MUP-a USK.

Do havarije u hidroelektrani dodšlo je juče oko 13 časova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.