Crnogorksi klubovi jedini učesnici UEFA-inih takmičenja bez ostvarene pobjede ove sezone
Sa meča Budućnost-Trenčin, foto:Anadolija

Neslavna statistika

Crnogorksi klubovi jedini učesnici UEFA-inih takmičenja bez ostvarene pobjede ove sezone

Crnogorski fudbalski klubovi koji su na kraju prošle sezone izborili učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ljeto u sezoni 2018/2019 pamtiće kao najneuspješnije još od obnove nezavisnosti 2006. godine.

Crnogorski predstavnici nisu ostvarili niti jednu pobjedu u ukupno deset evropskih mečeva i jedini su učesnici UEFA takmičenja, koji nisu zabilježili pobjedu, piše Anadolija.

Jučerašnji remi Sutjeske protiv ekipe Alaškerta u kvalifikacijama za Ligu Evrope, definitivno je označio kraj takmičenja za crnogorske predstavnike na evropskoj sceni za ovu sezonu.

Od ukupno deset mečeva koliko su odigrali Sutjeska, Budućnost, Rudar i OFK Titograd, bilans je - tri remija i sedam poraza. 

Tako su predstavnici Crne Gore postali jedini učesnici UEFA-inih takmičenja, koji nisu ostvarili niti jednu pobjedu. Dakle, od 55 članica UEFA-e, samo predstavnici Crne Gore u sezoni 2018/19 nemaju nijedan trijumf. 

Poređenja radi, bar po jednu pobjedu ostvarili su i timovi iz San Marina, Andore, Kosova i Farskih ostrva, država sa najmanjim koeficijentom na evropskoj fudbalskoj ljestvici. 

Šampion Crne Gore iz prošle sezone, ekipa Sutjeske, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona za protivnika je imala šampiona Kazahstana, ekipu Astane. Nakon poraza u prvom duelu u Kazahstanu 1:0, Sutjeska je i u revanšu poražena 2:0. 

Nakon ispadanja od Astane, nikšićki tim je takmičenje nastavio u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U duelu sa jermenskim Alaškertom, Sutjeska je u prvom meču poražena 1:0, dok je revanš završen bez golova, što je rezultat koji je eliminisao crnogorskog predstavnika. 

Ništa bolje nisu prošla ni ostala tri predstavnika na evropskoj sceni, koji su eliminisani u prvom kolu. Budućnost je u duelu sa slovačkim Trenčinom poražena u prvom meču u Podgorici 2:0, dok je u revanšu odigrala neriješeno 2:2. 

OFK Titograd je, nakon 0:0 u prvom meču protiv ekipe B36 sa Farskih Ostrva, poražen u revanšu u Podgorici 2:1. 

Pljevaljski Rudar je u dva meča protiv Partizana poražen ukupnim rezulatom 6:0. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.