Naser Keljmendi pušten iz pritvora
Foto: Reuters

Naser Keljmendi pušten iz pritvora

Naser Keljmendi, kojeg je na više godina zatvora osudio Osnovni sud za organizovani kriminal i prodaju droge, pušten je iz pritvora do pravosnažnosti odluke, javila je TV Klan Kosova.

Apelacioni sud je donio odluku o prestanku pritvora za Nasera Keljmednija, koji je u februaru osuđen prvostepenom odlukom na šest godina zatvora zbog "neovlašćenog posjedovanja sa namjerom da proda, distribuiše i izvozi ili uvozi drogu", prenosi N1 pozivajući se na KosSev.

Prethodno se Keljmendi branio sa slobode, a zatvorska kazna mu je određena zbog trajanja sudskog procesa.

Naser Keljmendi je optužen za teško ubistvo, organizovani kriminal i distribuciju narkotika, a proglašen je krivim jedino za posljednju tačku optužbe.

On je optužen i u Bosni i Hercegovini za organizovani kriminal i distribuciju narkotika u Latinsku Ameriku, Tursku, Srbiju, Hrvatsku i druge zemlje zapadne Evrope.

A 2013. je BiH, čije državljanstvo posjeduje Keljmendi, izdala međunarodnu potjernicu za njim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.