GP Dobrakovo: Kilometarske kolone se stvorile tokom noći, od jutros se saobraća nesmetano
Foto:Čitalac Kodexa

Gužvu stvorili kamioni

GP Dobrakovo: Kilometarske kolone se stvorile tokom noći, od jutros se saobraća nesmetano

Velike gužve na graničnom prelazu Dobrakovo su se stvorile tokom noći. Prema informacijama portala Kodex, pojedini vozači kamiona i turisti na ulazak u Crnu Goru čekali su više od 8 sati.

Kilometarske kolone su stvorene iz pravca Srbije. Veliki broj teretnih vozila je na čekanju u jednoj saobraćajnoj traci, dok drugu koriste za prolaz putnički automobili.

"Turisti slobodnu traku koriste za preticanje i stvara se tzv. čep. Ja sam došao jutros da zamijenim kolegu koji sinoć čeka od ponoći", kazao je za naš portal vozač kamiona iz Prijepolja koji ističe da su čekanja od 8 sati izuzetno isrpljujuća za same vozače koji nakon prelaska granice trebaju da nastave vožnju ali i za turiste koji, nerijetko sa djecom, u vozilima čekaju više sati.

Prema njegovim riječima, službenici crnogorske policije jutros regulišu saobraćaj, te sprječavaju nesavjesne vozače koji preticanjem stvaraju dodatne gužve.

Iz Uprave policije su portalu Kodex nezvanično saopštili da su gužve stvorene zbog povećanog broja teretnih vozila. Ističu da su službenici Uprave carina dužni da uredno provjere sva teretna vozila i robu koju prevoze. Naglašavaju da žale zbog višesatnog čekanja ali napominju da carinici moraju ispoštovati neophodne procedure pri ulasku u zemlju.

Što se tiče putničkog saobraćaja podsjećaju da je u jeku turistička sezona i dodaju da je manjih zadržavanja tokom noći bilo ali da se jutros, nakon intervencije, saobraćaj na Graničnom prelazu Dobrakovo nesmetano odvija.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.