Vučić neće dozvoliti zloupotrebu srpstva od strane crnogorske opozicije
Dušan Janjić

Janjić smatra

Vučić neće dozvoliti zloupotrebu srpstva od strane crnogorske opozicije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić moraće da bude vrlo oprezan i ne dozvoli zloupotrebu srpstva, Srbije i njega kao predsjednika od takozvanih srpskih partija u Crnoj Gori, rekao je politički analitičar Dušan Janjić.

On je, komentarišući najavljeni sastanak predstavnika srpskih partija u Crnoj Gori sa predsjednikom Srbije u nedjelju u Beogradu, rekao da neki od predstavnika srpskih partija imaju pitanja srpskog nacionalnog identiteta u prvom planu, dok drugi, deklarišući se kao prosrpske partije, predstavljaju politiku protiv Mila Đukanovića.

“Taj dio, po mom mišljenju Vučiću ne treba. Možda mu je nekad trebalo, ne znam zašto, ali danas sigurno ne. I mislim da on kao predsjednik, neće dozvoliti zloupotrebu srpstva, Srbije i njega kao prvog čovjeka države”, rekao je Janjić za Pobjedu.

Dodaje da se može očekivati, da Vučić preuzme ulogu medijatora u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, kako bi se osigurao položaj srpskih partija u Crnoj Gori.

"Ne bi me iznenadilo da se aktivira u nekoj vrsti medijacije, političkog dogovora sa Đukanovićem. Zakonodavstvo je jedna stvar, parlament je druga stvar i pretpostavljam da Vučić tu ne bi zagovarao nove tenzije, previše ih je, i zato bi se moglo desiti da ovi razgovori budu prilika za obnovu komunikacije sa DPS, odnosno sa Đukanovićem", ističe Janjić, ali dodaje da Vučić ne može rješavati probleme prosrpske opozicije u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.