Kacin najavio tužbu protiv Medojevića: On je pacijent i izmišlja
Jelko Kacin

Optužio ga da je„najuspješniji promoter crnogorske mafije u Briselu“

Kacin najavio tužbu protiv Medojevića: On je pacijent i izmišlja

Ambasador Slovenije pri NATO-u Jelko Kacin najavio je da će zbog tvrdnji koje je iznio Nebojša Medojević protiv njega u slovenačkim medijima podnijeti tužbu.

Član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević, u intervuju koji je nedavno dao za slovenačku „Demokratiju“, optužio je tu zemlju da igra ključnu ulogu u promociji crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u svijetu, a slovenačkog diplomatu Jelka Kacina da je „najuspješniji promoter crnogorske mafije u Briselu“.

Kacin je u odgovoru na Medojevićeve navode za slovenačke medije izjavio i da su njegove tvrdnje lažne, ali i da je taj čovjek „pacijent“.

- Ovo su lažne optužbe i štete dobrom imenu. Taj čovjek jednostavno izmišlja i on je pacijent. Zbog njegovih izjava, odlučio sam da podnesem tužbu i imam sve argumente da za svoje izjave odgovara – rekao je Kacin za slovenački portal Svet24 koji je objavljen u srijedu, prenosi Pobjeda.

Medojević je u pomenutom intervjuu podsjetio kako su Slovenci bili prvi strani investitori u Crnoj Gori, koji su se fokusirali na banke, osiguravajuća društva, kazina, brokerske kuće i investicione fondove i time, kako tvrdi, pokazali poseban interes za transakcije pogodne za pranje novca..

- Veza Slovenije i Crne Gore bio je bivši direktor filijale NLB banke u Crnoj Gori Črtomir Mesarič. Ako je investitor iz Slovenije želio da posluje u Crnoj Gori, morao je da dobije saglasnost Đukanovića, a to je bilo moguće jedino preko Mesariča – ispričao je Medojević.

Medojević je u tom konteksu optužio i bivšeg slovenačkog ambasadora u Crnoj Gori i stalnog predstavnika Slovenije pri NATO-u Jelka Kacina da je, kako je rekao, „krvavim novcem mafije u Briselu lobirao kako bi se crnogorska vlada predstavila kao demokratska i proevropska, a crnogorska opozicija satanizovala", podsjeća podgorički list.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.