Srbija: Mašinovođa i pomoćnik krali naftu, pa izazvali sudar vozova

Srbija: Mašinovođa i pomoćnik krali naftu, pa izazvali sudar vozova

Čak 29 putnika od kojih je jedan teško povrijeđen zatražilo je pomoć ljekara kada se putnički voz sudario sa dizel lokomotivom zaustavljenom na pruzi kod Ripnja u Beogradu iz koje su, prema još nepotvrđenim informacijama, mašinovođa Vaso L. (45) i njegov pomoćnik Zoran R. (55) krali naftu.

Kriminalistička policija istražuje da li je motiv zaustavljanja dizel lokomotive kompanije “Srbija Kargo” bilo istakanje nafte iz rezervoara, zbog čega su saslušani mašinovođa lokomotive Vaso L. i njegov pomoćnik Zoran R. koji su prilikom sudara zatečeni na licu mjesta.

Policija traga za njihovim pomagačem koji je pobjegao sa mjesta nesreće. Kako je saopštila “Infrastruktura železnice Srbije”, na pruzi je uočeno više kanti za istakanje nafte koje su i otkrile ovo djelo.

Podsjetimo, na željezničkoj pruzi Beograd – Niš, na oko 350 metara od željezničke stanice Ripanj tunel u srijedu je došlo do sudara putničkog voza koji je saobraćao na liniji Stalać-Beograd i dizel lokomotive koja je bila zaustavljena na otvorenoj pruzi, a trebalo da saobraća na relaciji Ralja-Resnik.

Dizel lokomotiva „Srbija karga“ otpremljena je svega četiri minuta prije putničkog voza. Od siline udarca putnički voz, u kojem se nalazilo više od 70 ljudi, prednjim dijelom izletio je iz šina. Čak 29 putnika voza povrijeđeni su u sudaru i samo pukom srećom nije bilo tragičnijih posljedica.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.