U eksploziji u hidrocentrali kod Bihaća poginula tri, povrijeđen jedan radnik

U eksploziji u hidrocentrali kod Bihaća poginula tri, povrijeđen jedan radnik

U eksploziji koja se dogodila u poslijepodnevnim satima u postrojenju hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća poginule su tri osobe, a jedne je povrijeđena, potvrdio je Adnan Beganović iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

"Policijskoj stanici Bihać u 13.30 sati uputio je poziv zaštitar zaštitarke firme "Bakrač", koji je radio na obezbjeđenju hidrocentrale, te prijavio kako je došlo do neke eksplozije unutar objekta u kojem su se nalazila četiri radniak Elektrodistribucije Bihać, koji su radili na remontu i čišćenju turbine, te da im on ne može prići", kazao je Beganović.

Odmah nakon poziva, na mjesto događaja upućeni su policajci PS Bihać, vatrogasci i ostale ekipe. Kako dodaje naš sagovrnik, oni su potvrdili da se u objektu nalaze četiri osobe.

"Jednog radnika, koji je davao znakove života, su odmah uspjeli izvući, iako su sve vrijeme plinske pare ugrožavale sigurnost vatrogasaca i policajaca. On je vozilom Hitne pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, kako bi mu se ukazala pomoć. Zasad nemamo povratnih informacija o povredama koje je zadobio. Nažalost, tri osobe koje su sa njim bile u objektu su smrtno stradale", kazao je Beganović za Faktor.ba.

Oko 15 sati iz objekta su izvučena i tijela trojice radnika, te je potvrđena njihova smrt, a tijela su prevezena u bihaćku Kantonalnu bolnicu kako bi se obavila obdukcija.

"Na mjestu događaja nalaze se policajci MUP-a USK, zajedno sa kantonalnim tužiocem i ostalim relevantnim organima, koji će utvrditi uzroke nesreće", dodao je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.