Fatoviću pritvor do 30 dana zbog pomorske nesreće
Foto: Radio Tivat

Fatoviću pritvor do 30 dana zbog pomorske nesreće

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Ivanu Fatoviću vozaču plovila koji je usmrtio dvoje poljskih turista.

Pavićević je potvrdio Vijestima da je Fatovića saslušao u prisustvu branioca te prihvatio predlog tužioca i odredio pritvor.

On je upućen u spuški zatvor.

Poljski državljani Pjotr Martin Makovski (39) i Emilia Agneska Pjaskovska (46) smrtno su stradali u pomorskoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 12 sati dogodila na moru, oko osam milja južno od uvale Oblatna u zalivu Trašte.

U nesreći je iz još neutvrđenih razloga, došlo do sudara motorne jahte „Flipper“ pod britanskom zastavom, a kojom je upravljao Fatović, i jedrilice „Karukera“, koja vije zastavu Poljske. Jahta je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, lijevom stranom svog pramca udarila u lijevu stranu krme poljske jedrilice, pri čemu su dvije osobe – skiper i jedna putnica sa “Karukere”, smrtno stradali na licu mjesta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.