Njemačka: Uhapšeni Crnogorci, zaplijenjena droga vrijedna 100.000 eura
Foto: Ilustracija

Njemačka: Uhapšeni Crnogorci, zaplijenjena droga vrijedna 100.000 eura

Njemačka policija uhapsila je trojicu muškaraca od kojih je zaplijenjena droga, čija je vrijednost na tržištu procijenjena na 100.000 eura.

Tamošnji mediji nijesu navodili imena uhapšenih lica, ali su saopštili da je veća količina marihuane pronađena u automobilu „reno”, prilikom kontrole u njemačkom gradu Manhajm. U vozilu su, kako prenose mediji, bila trojica „kurira” iz Crne Gore, prenosi Dan.

Automobilom je upravljao 60-godišnji muškarac, a sa njim su bila još dvojica mlađih muškaraca. Pretres je izvršen na autoputu, na osnovu saznanja da je na teritoriju Njemačke ušlo vozilo u kojem se najvjerovatnije nalazi droga.

Automobil je zaustavljen i prvim pregledom nije utvrđeno da se u njemu nalaze nedozvoljene materije. Ipak, kako je višemjesečna istraga pokazala da je u automobilu droga, doveden je pas tragač. Tada je ispod sjedišta vozača i u gepeku pronađeno više pakovanja marihuane.

Njemački mediji navode da su dileri putovali iz Crne Gore, a da je droga koja je zaplijenjena vrijedna čak 100.000 eura. Osumnjičeni su odmah uhapšeni i sprovedeni u zatvor.

Njemački istražitelji pokrenuli su istragu kako bi utvrdili ko je naručio drogu, kao i ostale saučesnike u međunarodnom švercu. Takođe, nastoje i da otkriju krajnju lokaciju na koju je droga trebalo da bude prevezena.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.