Erdogan o uvođenju smrtne kazne: Ako prođe u Skupštini, odobriću i ja
Erdogan prisustvovao sahrani

Na sahrani ubijene žene i njene bebe

Erdogan o uvođenju smrtne kazne: Ako prođe u Skupštini, odobriću i ja

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan prisustvovao je sahrani Nurcan Karakaje (25) i njene 11-mjesečne bebe Mustafe Bedirhana koji su ubijeni u jučerašnjem terorističkom napadu na jugoistoku Turske, javlja agencija Anadolija.

Dženaza ubijenim u napadu terorista PKK obavljena je u Sivasu, a turski predsjednik Erdogan je kazao da je javnost još jednom mogla vidjeti pravo lice podle terorističke organizacije PKK.

"Još jednom smo vidjeli koliko je ta separatistička organizacija podla i zla. To su ubice ove bebe i ubice naše sestre", kazao je Erdogan.

On je poručio da će Turska odlučno nastaviti borbu protiv svih terorističkih organizacija, uključujući i PKK, FETO i ISIS.

Takođe je poručio da će kao predsjednik države odobriti uvođenje smrtne kazne u Turskoj, ako to prethodno izglasa Parlament.

Dženazi u mjestu Sarkisla u Sivasu prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi, a turski predsjednik Erdogan je izrazio saučešće turskom vojniku Serkanu Karakayi čija supruga i beba su danas sahranjeni.

Posljednjem ispraćaju svirepo ubijene žene i njene bebe prisustvovali su i turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar odbrane Hulusi Akar i ministrica rada, socijalne skrbi i porodice Zehra Zumrut Selcuk.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.