U oktobru u Crnoj Gori o nelegalnoj trgovini kulturnim dobrima
Foto:gov.me

Bogdanovića sa ambasadorkom Davije

U oktobru u Crnoj Gori o nelegalnoj trgovini kulturnim dobrima

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i šefica Misije OEBS, ambasadorka Mariz Davije, razgovarali su danas na Cetinju o projektu u oblasti kulturne baštine, čija će realizacija početi u oktobru u Crnoj Gori.

U okviru predsjedavanja Italije OEBS-om, u Crnoj Gori će biti organizovana radionica posvećena borbi protiv nelegalne trgovine kulturnim dobrima, koja će od 1. do 5. oktobra okupiti brojne stručnjake iz zemalja Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Kako je istakao ministar Bogdanović, posebno je zadovoljstvo što će Crna Gora biti domaćin ovog važnog događaja, koji će skrenuti pažnju na adekvatnu zaštitu našeg bogatog kulturnog nasljeđa, ali i doprinijeti edukaciji stručnjaka i razvoju kapaciteta u ovoj oblasti. 

Ambasadorka Davije je zahvalila na podršci Ministarstva kulture i navela kako će radionica biti značajna za podizanje svijesti o potrebi snažnije
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.