Fejsbuk i Instagram uvode zanimljivu opciju
Ilustracija

Fejsbuk i Instagram uvode zanimljivu opciju

Pripremite se da saznate koliko vremena trošite na Fejsbuku i Instagramu - neki bi se mogli i prilično šokirati...

Facebook i Instagram danas su predstavili nove opcije koje će vam pomoći da bolje upravljate vremenom koje potrošite na ovim platformama.

Moći ćete provjeriti koliko dnevno, ali i sedmično vremena provedete na ovim aplikacijama, a moći ćete odrediti i koliko vremena želite da provedete na aplikacijama - notifikacija će vas upozoriti kad pretjerate.

"Namjera je bila ljudima dati alat i uvid u ove podatke kako bi svi sami odlučili šta je najbolje za njih", izjavio je David Ginsberg, direktor istraživanja pri Facebooku, javlja CNN.

Opcija će biti dostupna u sekciji "Settings" (Postavke) na svakoj aplikaciji. Na Instagramu, kliknite na opciju "Your Activity", a na Facebooku odaberite "Your Time on Facebook."

Vrijedi naglasiti da se opcija tek uvodi pa će pojedini korisnici sačekati dok ažuriranje dođe i do njih, a opcija vrijedi samo za mobilne aplikacije, ne i za desktop verziju.

Iz Facebooka poručuju da će uskoro uspjeti isto i s dekstopom.

Facebook je još jedna kompanija koja se priključila pokretu "Time Well Spent" (Vrijeme dobro potrošeno), koja želi napraviti razliku između "vremena koje potrošimo" i "vremena koje dobro potrošimo" na internetu.

Radio Sarajevo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.