Lekaj i Nurković popisali Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju
Ilustracija

Lekaj i Nurković popisali Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Ministar infrastrukture Kosova Pal Lekaj, sa saradnicima, boravi danas u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministar Lekaj i ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković sa saradnicima su obišli gradilište mosta Moračica, gdje su se susreli sa predstavnicima izvođača radova China Road and Bridge Corporation (CRBC) kao i predstavnicima nadzornog organa INGEROP-GEODATA.

Nakon toga ministar Nurković i resorni ministar Pal Lekaj potpisali su Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kosovo o prevozu putnika i tereta u međunarodnom druskom saobraćaju.

Nurković je nakon potpisivanja kazao da “Crna Gora ubrzano radi na usaglašavanju novih sporazuma iz oblasti drumskog prevoza, kako sa zemljama iz regiona tako i sa evropskim državama, kako bi na bilateralnom nivou regulisala prevoz tereta i putnika, u skladu sa svojom politikom u ovoj oblasti”.

“Jedan od ciljeva rada našeg ministarstva je uklanjanje administrativnih barijera, i u tom smislu ovim se Sporazumom uređuju odnosi u oblasti prevoza u međunarodnom drumskom saobraćaju na savremen način kako bi se olakšao protok robe i putnika”, rekao je Nurković.

On je istakao da “ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore vodi politiku liberalizacije prevoza tereta sa svim partnerskim zemljama koje imaju sličnu politiku u međunarodnom drumskom prevozu, tako da je i sa Republikom Kosovo postignut sporazum da se prevoz tereta u bilateralnom i tranzitnom prevozu obavlja bez dozvola”.

Nakon radnog sastanka, Nurković je istakao da smo na dobrom putu da osnažimo saradnju, a da je današnji sastanak prilika da dogovorimo naredne konkretne korake.

Bilo je rieči o putnoj infrastrukturi posebno o mogućnostima realizacije projekta izgradnje tunela između Rožaja i Peći, projekta koji bi omogućio brži i bezbjedniji saobraćaj između dvije države.

Kosovski ministar je takođe izrazio interesovanje građana i privrede za ovaj putni pravac istakavši da osim što će olakšati život građanima dati podstrek snažnim ekonomskim i privrednim aktivnostima.

Sagovornici su se složili da putni pravci ne smiju biti ograničavajući faktor za razvoj planinskog turizma budući da obje države raspolažu sa značajnim potencijalima u ovoj oblasti.

Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.