Vuletić: Teško je ozbiljno komentarisati Medojevića
Milorad Vuletić

Sa puškom na glasanje

Vuletić: Teško je ozbiljno komentarisati Medojevića

I dok Demokrarski Front najavljuje proteste, Milorad Vuletić za jesen najavljuje intenzivan rad u budućoj radnoj grupi za koju smatra da bi mogla donijeti rezultate koji bi izjave poput tvita Nebojše Medojevića svele na minimum.

„Opozicija moze spriječiti kupovinu birača samo ako se oružano suprotstavi naoružanim kriminalcima koji čuvaju štabove DPS gdje se vrši plaćanje. Ili da opozicija dobije direktora policije koji će hapsiti aktiviste DPS. Tu izmjene zakona ne pomažu. Samo protesti i prelazna Vlada“, napisao je na svom Tviter nalogu lider Pokreta za Promjene i jedan od lidera Demokratskog Fronta Nebojša Medojević.

Možda je gospodin Medojević tvitom u kojem poziva na oružje želio da skrene pažnju na činjenicu da Demokratski Front uslove pod kojim protiču crnogorski izbori smatra neregularnim. Možda je želio da iskaže sumnju u predstojeći proces izmjena izbornog zakonodavstva ili nešto treće. Bilo kako bilo, poslanik DPSa u crnogorskom Parlamentu i član Odbora za bezbjednost Milorad Vuletić, za Kodex kaže da je teško ozbiljno komentarisati Medojevića.

NebojsaMedojevic120120183

"Izmjene zakona ne pomažu. Samo protesti i prelazna Vlada", napisao je Medojević na Tviteru.

“Medojević uvijek govori ono što mu u tom trenutku odgovara bez obzira da li to što on govori ima veze sa realnošću. Njegove izjave su najčešće neutemeljene i neartikulisane i teško ih je iole ozbiljnije komentarisati“, kaže za Kodex poslanik DPSa Milorad Vuletić.

Pored poziva da se sa puškom ide na glasanje ili da se dobije opozicioni direktor policijie,  Medojević navodi da nikakve izmjene zakona tu ne mogu pomoći. Time lider Pokreta za Promjene već izražava sumnju da najavljena radna grupa koja će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva neće dati rezultata. Samo protesti i prelazna vlada, smatra Medojević, mogu donijeti promjene. Demokratski Front već najavljuje proteste koji bi se mogli očekivati na jesen, ukoliko Viši Sud prihvati da se njemu i Milanu Kneževiću ukine poslanički imunitet.

“Poslanički klub DPS-a podnio je Kolegijumu Skupštine Crne Gore inicijativu za formiranje parlamentarne radne grupe za optimizaciju izbornog zakonodavstva i opštih ambijentalnih uslova za sprovođenje izbora. Vjerujem da ćemo u taj posao, svi zajedno, krenuti čim Parlament krene sa redovnim jesenjim zasjedanjem a ubijeđen sam da će rezultati rada te radne grupe svesti na minimum sve  ove priče na kojima insistira Nebojša Medojević“, kaže za Kodex  poslanik DPSa u crnogorskom Parlamentu i član Odbora za bezbjednost Milorad Vuletić.

Demokratski Front je sa svoje strane, preko poslanika Milutina Đukanovića, najavio da bi mogao učestvovati u radu parlamentarne radne grupe iako lider Pokreta za Promjene iznosi sumnju u njene rezultate. Sa druga strane, Demokrate i URA, koji su predstavili svoj Plan izbornih reformi, svoje učešće u radnoj grupi uslovljavaju tim istim planom. Smatraju da se nema o čemu drugom razgovarati. Sa svoje strane Demokratski Front najavio je moguće proteste na jesen na kojima se već zna da Demokrate i URA, makar tako pišu mediji, neće učestvovati.

Sve u svemu, avgustovske ferije pa punom parom naprijed.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.