Željeznice Srbije: Krađa goriva uzrok sudara vozova

Povrijeđeno 12 osoba

Željeznice Srbije: Krađa goriva uzrok sudara vozova

Kriminalistička policija ispituje uzroke sudara voza i lokomotive u Ripnju zbog sumnje da je do udesa došlo zbog krađe goriva, saopštilo je JP "Željeznice Srbije".

Kako se navodi, prve informacije ukazuju da je dizel lokomotiva "Srbija Karga" otpremljena četiri minuta pre putničkog voza i da je stajala na otvorenoj pruzi kada je na nju naletjela putnička garnitura.

Ispituju se razlozi zaustavljanja lokomotive na otvorenoj pruzi, a obaviještena je Kriminalistička policija zbog sumnje da je lokomotiva zaustavljena zbog istakanja nafte iz rezervoara lokomotive budući da je na mjestu nesreće uočeno više kanti za istakanje nafte.

Dodaje se da će istražni organi utvrditi osnovanost ovih sumnji i da Komisija za isljeđenje vanrednih događaja utvrđuje uzroke nesreće, te da će po završetku rada biti izdato detaljno saopštenje.

Jutros oko 5.40 sati, između željezničkih stanica Ripanj tunel i Klenje putnički voz koji je saobraćao na relaciji Stalać - Beograd naletio je na lokomotivu željezničke kompanije "Srbija Kargo" koja je stajala na otvorenoj pruzi.

U saopštenju se navodi da je tom prilikom lakše povrijeđeno dvanaest osoba i da su svi infrastrukturni objekti bili ispravni i u funkciji.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.