Požar u Zemunu lokalizovan: Povrijeđeno 8 osoba, na terenu i dalje 30 vatrogasaca(VIDEO)
Foto: Tanjug/AP

Požar u Zemunu lokalizovan: Povrijeđeno 8 osoba, na terenu i dalje 30 vatrogasaca(VIDEO)

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u srijedu jutro su oko 4 časa lokalizovali požar, koji je u utorak veče oko 22 sata u ulici Cara Dušana u beogradskom naselju Zemun zahvatio magacinske i proizvodne pogone više firmi, površine oko 3.600 kvadrata.

Na intervenciji gašenja požara bilo je angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo.

Prema izvještaju Hitne pomoći tokom gašenja požara šest vatrogasaca se "nagutalo" dima, kao i dvoje građana od kojih je jedan (43) zadobio opekotine prvog i drugog stepena.

- Vatrogasac starosti 43 godine pretrpeo je opekotine prvog i drugog stepena, ali nije odveden na dalje liječenje, a drugi, 39 godina star, ima opekotine grudnog koša prvog stepena i prebačen je u Urgentni centar - rekli su iz Hitne pomoći.

Požar je zahvatio dva magacina namještaja i građevinske plastike u Zemunu. Kako navode vatrogasci, u magacinu koji je gorio nalazili su se plastika, boje i lakovi koji su lako zapaljivi materijali.

Više od 60 vatrogasaca gasilo je požar, koji je lokalizovan posle više od četiri sata borbe sa vatrenom stihijom.

Osim pripadnika MUP-a, na licu mjesta bila su i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U ovom trenutku na licu mjesta oko 30 vatrogasaca i deset vozila vrše dogašivanje požara.

Zbog požara biće izmeijnjene sledeće linije prevoza: 73 ,84, 702, 703, 704, 705, 706 i 707.

U tom dijelu Zemuna i dalje nema struje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.