Serena doživjela najteži poraz u karijeri
Serena Vilijams

Nije osvojila ni jedan jedini gem do završetka meča

Serena doživjela najteži poraz u karijeri

Britanska teniserka Džoana Konta ponizila je veliku Serenu Vilijams u prvom kolu turnira u San Hozeu veoma ubjedljivom pobjedom.

Konta, trenutno 48. teniserka svijeta, savladala je Vilijams sa neočekivanih 6:1, 6:0.

Vilijams se u martu ove godine vratila na teniske terene posle pauze zbog porođaja, pri kojem je imala neke potencijalno teške komplikacije, a najveći uspjeh od tad ostvarila je na nedavno završenom Vimbldonu, gdje je stigla do finala.

Serena nije imala pretjerano teške protivnice do finala, ali je uspijevala da dođe do zasluženih pobjeda zbog kvalitetne igre, u kojoj je prije svega problem bilo loše kretanje. U završnom meču tada je poražena od Anđelik Kerber 2:0 u setovima, poprilično rutinski, ali niko nije očekivao ovakav rezultat u prvoj rundi San Hozea. 

Amerikanka je povela sa 1:0 u prvom setu i činilo se da je spremna da Konti pruži više nego pristojan otpor, ali od tog trenutna nije osvojila ni jedan jedini gem do završetka meča. 

Dodatno čudi ishod meča s obzirom da je Serena dobila jedini prethodni međusobni susret sa Kontom, i to veoma ubjedljivo prošle godine u četvrtfinalu Australijan opena sa 6:2, 6:3. 

Konta je tako ostvarila jednu od većih pobjeda u karijeri, nakon što je odigrala neočekivano loš dio sezone na travi. 

Najbolja teniserka svih vremena je pretrpjela jedan od, ako ne i najteži poraz u svojoj karijeri, a vidno nezadovoljno je izgledala na terenu posle meča, a i na konferenciji za medije. 

Serena je prije ovog debakla najubjedljiviji poraz imala od Simone Halep u finalu završnog turnira 2014. godine, kada je poražena sa 6:0, 6:2.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.