Srušio se avion sa 101 putnikom i članom posade, svi preživjeli, 85 povrijeđenih(VIDEO)
Foto: Twitter

Loši vremenski uslovi uzrok nesreće

Srušio se avion sa 101 putnikom i članom posade, svi preživjeli, 85 povrijeđenih(VIDEO)

Oko 85 osoba povrijeđeno je od kojih neke teško, kada se srušio avion meksičke aviokompanije "Aeromeksiko" neposredno po polijetanju iz savezne američke države Durango, javlja Rojters.

Lokalni zvaničnici, ipak, napominju da niko nije poginuo prilikom pada aviona, u kojem se nalazilo 97 putnika i četiri člana posade.

Državnog guvernera Duaranga Hose Aispuro naveo je na svom nalogu na Tviteru da je "potvrđeno da nema žrtava nesreće", prenio je AP.

Aerodromski zvaničnik rekao je, pozivajući se na preliminarne izvještaje, da je do nesreće došlo zbog loših vremenskih uslova.

Portparol civilnih vazduhoplovnih vlasti Meksika Alehandro Kardosa rekao je da je 85 osoba povrijeđeno i naglasio da je požar, koji je izbio nakon nesreće, ugašen, a da nema podataka da je iko stradao u požaru.

Karadosa je na lokalnoj televiziji rekao da je avion pao ubrzo nakon polijetanja.

Prethodno je "Aeromeksiko" objavio na Tviteru da se srušio avion te aviokompanije, koji je letio iz Duranga ka Meksiko Sitiju.

Očevici su čuli nešto nalik na pucanj i onda se avion ođednom našao na zemlji.

"Aeromeksiko" je naveo da se radi o avionu "Embraer 190", koji može da primi 100 putnika.

Na televizijskim snimcima vidi se rep aviona na kojem je logo "Aeromeksika" i dim koji se uzdiže ka nebu.

Lokalne vlasti Duranga objavile su da se nesreća desila na polju u blizini aerodroma.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.