Ispovijest djevojke kako je izgubila ljubav svog života
Ilustracija

Priznati ili prećutati?

Ispovijest djevojke kako je izgubila ljubav svog života

U današnje vrijeme sve su češći primjeri muškaraca koji ne smiju iz nekog razloga da priđu djevojkama. Kažu "Mnogo ste nervozne i odbojne", ili "Vi tražite samo sponzora", ili jednostavno nemaju "herca", kako bi se u žargonu reklo. Ovo je iskrena ispovijest anonimne djevojke o tome kako je izgubila ljubav svog života.

Neki od njih priznaju svoja osjećanja, ali se vrlo brzo pokaju, i kažu da su bili "pod gasom" ili pod nečijim uticajem. Međutim, djevojke su postale drugačije. Počele su da se bore za ono što hoće, za onoga koga hoće. 

"Mislila sam da ću izdržati da mu ništa ne kažem. Mjesecima smo se gledali, dopisivali, izlazili. Sve je to bilo na nekom naivnom nivou, mislila sam da se neću zaljubiti. Nema šanse, ne ja. I on je djelovao nezainteresovano, nisam mogla da protumačim njegovo ponašanje", priča ova djevojka za "Cosmopolitan". 

Stalno su se "slučajno" sretali, viđali, ali nikako ništa konkretno da se desi. Svi u okolini su im pričali da su jedno za drugo i da bi bili mnogo lijep par, ali oni to nisu uvidjeli. 

A, onda je ona izgubila strpljenje i krenula da ga ignoriše. Onda je on nju krenuo da ignoriše. I tako su se oni ignorisali, sve dok jedne večeri on nije rekao da ide i da se neće vratiti. Ona je tada shvatila da joj znači i više nego što je mislila. Rekla mu je šta ojseća prema njemu, ali on je ipak otišao, iako je znala da osjeća isto. 

"Zašto je otišao, ne znam. Uplašio se, rekli su mi svi. A ja se stalno pitam: "Čega se uplašio?" Nikako mi to nije jasno. Ljubavi, veze, vezivanja, uživanja? Svejedno. Otišao je i više se nikada nećemo vidjeti. Sebi stalno postavljam pitanje da li je trebalo bilo šta da kažem, da priznam... Ali, ne kajem se. Nije me sramota svojih osjećanja. On, kako hoće. Mogao je da se javi. Nije. Neka ga, neka uživa. Samo, propustiće mnogo lijepih momenata i trenutaka. A ako se predomisli, biće kasno. Ja ću ga već preboljeti..." 

Da li bi trebalo reći sve što nam je na srcu? Da li treba izgovoriti te riječi, te teške riječi uprkos svim poteškoćama i preprekama?

Ne znam. Možda je trebalo ćutati...

Sad je za to malo kasno...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.