Demokrate: Ovo će biti mandat stagnacije razvoja Glavnog grada
Demokrate

Demokrate: Ovo će biti mandat stagnacije razvoja Glavnog grada

Kad se izborni procesi održavaju u fer i demokratskom ambijentu, u kojem je jedini kriterijum opredjeljenja građanina za konkretnu političku opciju kvalitet konkretne političke ponude, onda je izbor prvog čovjeka Glavnog grada svečan čin i praznik na kraju jednog takvog demokratskog procesa, navodi se u saopštenju kluba odbornika Demokrata Podgorica.

"Međutim, Crna Gora i naš Glavni grad su miljama daleko od jednog takvog ambijenta, pa sljedstveno uslovima u kojima su izbori održani, a podsjećamo održani su pod mafijaškom opsadom grada i njihovim napadima na naše kandidate za odbornike, današnju sjednicu Skupštine Glavnog grada odbornici Demokrata su napustili", poručuju Demokrate.

Kako navode današnji izbor gradonačelnika Podgorice je "zavjesa iza koje će se centri moći unutar DPS-a boriti oko toga koji će od njih upravljati Podgoricom u narednom periodu".

"Vjerujemo da će ovo biti veoma kratak mandat, te da će nakon sveobuhvatne reforme izbornog zakonodavstava, kojom će biti stvoreni uslovi za fer i demokratske izbore, vrlo brzo doći do vanrednih parlamentarnih i opštih lokalnih izbora u istom danu", stoji u saopštenju Demokrata.

Oni su poručili da će ovo biti mandat "stagnacije razvoja grada, kakav je inače i bio mandat prethodnog gradonačelinka Stijepovića".

"Takođe, ovaj mandat će obilježiti centri moći, koji će se krijući iza danas izabranog Gradonačelnika, završavati poslove za svoj račun i devastirati i ovo malo sačuvanog prostornog blaga naše Podgorice", ocjenjuju Demokrate.

Demokrate su poručile da će nastaviti borbu za grad, dižući glas protiv devastacije i pri tom predlažući najbolja rješenja za održivi razvoj Glavnog grada.

"Naša borba za modernu, evropsku Podgoricu, za ljepši i udobniji život svih naših sugrađanki i sugrađana se nastavlja istim intezitetom kao i do sada, i sa iskrenom ljubavlju prema svom gradu", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.