PPF grupa završila preuzimanje kompanija Telenora
Ilustracija

Preuzimanje vrijedno 2,8 milijardi eura

PPF grupa završila preuzimanje kompanija Telenora

PPF grupa završila je sa preuzimanjem telekomunikacionih kompanija mobilnog operatora Telenora u Centralnoistočnoj Evropi, i to u Crnoj Gori, Mađarskoj, Bugarskoj i Srbiji.

Početkom godine najavljeno je da je norveška kompanija Telenor potvrdila je da postoji interesovanje za preuzimanje njenog poslovanja u mobilnom sektoru u Srbiji, Mađarskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj. Taj posao je ovih dana konačno i završen.

U saopštenju se navodi da je PPF grupa dobila je sva neophodna odobrenja relevantnih institucija i okončala sve preostale procedure.

“Rezultat toga je da od sada PPF grupa ima punu kontrolu nad operacijama Telenora u pomenutim zemljama. Ukupna cijena za preuzete kompanije bila je 2,8 milijardi eura”, ističu u grupi.

Pojašnjavaju da je PPF grupa transakciju finansirala pozajmicom grupe kreditora. Ovo je najveće preuzimanje obavljeno u telekomunikacionom sektoru Centralnoistočne Evrope od 2011. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.