Češka podržava evropske integracije Crne Gore
Foto: MUP

Nuhodžić-Urban

Češka podržava evropske integracije Crne Gore

Kontinuitet kvalitetne i prijateljske saradnje između Crne Gore i Češke biće nastavljen i u narednom periodu, kroz otpočinje novih projekata i punu podršku koju će Češka nastaviti da pruža našoj zemlji na putu evropskih integracija, poručeno je danas sa prvog zvaničnog susreta ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora Republike Češke u Crnoj Gori Karela Urbana.

Zahvalivši na podršci koju je Češka pružala Crnoj Gori na putu ka članstvu u NATO, Nuhodžić se osvrnuo na pomoć i saradnju u minulom periodu, naročito u oblasti vanrednih situacija, kao i u oblasti policijskih poslova.

"Saradnju u periodu pred nama trebalo bi usmjeravati i na intenzivniju promociju Crne Gore kao bezbjedne destinacije za turiste iz Češke, naročito imajući u vidu prošlogodišnju rekordnu posjećenost koju je Crna Gora zabilježila nakon prijema zemlje u NATO", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sagovornici su zajednički konstatovali da u narednom periodu postoji prostor za nove vidove saradnje, kroz obuke i razmjenu iskustava i najboljih praksi na polju sajber bezbjednosti, kao i aktuelnih globalnih izazova kao što su ilegalne migracije, terorizam i trgovina ljudima. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.